Glutenfri gulerodskage

print
En noget bedre fornemmelse både i maven og på samvittigheden, når man spiser denne kage, fremfor en eller anden sukkerbombe. Sødmen kommer udelukkende fra dadler og vaniljepulver (og en lille smule sirup i frostingen). Nam-nam siger jeg bare 🙂

Til en springform på 25 cm i diameter skal du bruge:

  • 2 dl glutenfri havregryn (almindelig havregryn kan sagtens bruges)
  • 1 1/2 dl mandler
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 knsp salt
  • 300 g gulerødder
  • 200 g friske bløde dadler (husk at fjerne stenene)
  •  1/2 dl koldpresset jomfru olivenolie eller smeltet smør
  • 3 æg
  • Smør/olie til at smøre formen

Frosting:

  • 100 g flødeost naturel
  • 40 g skyr
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk sirup
  • 1 tsk citronsaft
  • Evt. 1 håndfuld hakkede mandler som pynt på toppen (kan udelades)

Så nemt er det:

  • Blend havregryn til fint mel i minihakker og gør herefter det samme med mandlerne. Op i en skål med begge dele og tilsæt vaniljepulver, kanel, bagepulver, natron og salt.
  • Gulerødderne skrælles og rives/hakkes helt fint. Lettest i minihakker.
  • Så er det dadlerne (uden sten) der skal i minihakkerne sammen med olie/smør. Der blendes/hakkes indtil massen begynder at blive cremet.
  • Op i skålen med dadelmasse og gulerødder og det hele røres nu godt sammen.
  • Smør springformen med olie/smør og kom dejen deri. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca 45 min. Tjek den lige lidt før, hvis din ovn nu bager lidt hårdere.
  • Lad kagen køle af inden frostingen kommes på
  • Frosting: Alle ingredienserne blandes godt sammen og smøres ud over kagen.
  • Velbekomme 🙂

PS: Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen. Bør opbevares i køleskab