Æg-spinatmuffins

print
Perfekt sammen med laks eller ørred eller som del af en brunch.
Smager også godt kolde dagen efter.

Til ca. 8 muffins skal du bruge:

  • 6 æg
  • 300 g. optøet, frossen, hakket spinat
  • 1,5 dl. friskrevet parmesanost
  • 1 mellemstort finthakket løg
  • 1-2 tsk urtesalt
  • ca 8 cherrytomater skåret i kvarte

Så let er det:

Pisk æggene sammen og tilsæt løg, ost og salt
Pres så meget væde fra spinaten som du kan, hvorefter du kommer den i æggeblandingen
Så skal æggemassen i muffinforme, og jeg synes det er lettest at putte papir muffinforme ned i faste muffinforme – det gør opvasken lidt lettere.
Smør papirformen med en smule olivenolie, så de ikke hænger i.
Fyld formen 3/4 op og plop 3-4 stykker tomat i.
Bages i ca 20 min ved 175 grader, hvorefter de tages ud af de faste muffinforme og bager videre i papirformene på en rist i yderligere 5-10 min.

Tip
Du kan fore muffinformene med et stykke kalkunbacon eller seranoskinke – lækkert til brunch f.eks.
Du kan bruge rød peberfrugt i stedet for tomat – eller måske begge dele.