Ærtesuppe med lime og timian

print
Jeg elsker suppe, men jeg synes ligesom det hører sig mest til om vinteren, når det er koldt og råt udenfor. Med denne suppe er det dog anderledes. Den har en friskhed over sig og en helt fantastisk grøn farve, som gør den til en rigtig forårs/sommer suppe.
Ud over at smage fantastisk, er det en rigtig vitamin og proteinbombe.

Det skal du bruge til en portion til 2-3 personer:

  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 grofthakket stort løg
  • 1 spsk. smør
  • 500 g friskbælgede eller frosne ærter (gør dig selv en tjeneste og vælg de økologiske frosne ærter)
  • 5 dl. hønsebouillon
  • 1 stor tsk. tørret timian
  • 1/2 dl piskefløde
  • saft fra 1/2 – 1 lime
  • salt og friskkværnet peber

Så let er det:

Svits løg og hvidløg kort i smørret.
Tilsæt halvdelen af ærterne og hønsebouillon.
Lad suppen simre i 20 min. og hæld den derefter i en blender sammen med timian og resten af ærterne.
Blend suppen i ca 5 min. og hæld den tilbage i gryden.
Varm suppen op, tilsæt fløde, limesaft og smag til med salt og peber

Spis suppen rygende varm med en klat cremefraiche eller græsk yoghurt og måske lidt ekstra limesaft.