Broccolisalat med mandler og tranebær

print
En af mine ynglings salater fra Lise Faurschou’ s bog “Økologiske fodspor på køkkenbordet”.

Det skal du bruge:

  • 500 g broccoli i små buketter
  • 1 finthakket rødløg
  • 100 g ristede mandler.
  • Ca. 50 g. tranebær

dressing

  • 2 spsk. oliven- eller græskarkerneolie
  • Saft af 1/2 – 1 citron
  • 1 spsk ahorn- eller agavesirup
  • 1 tsk. urte- eller havsalt

Så let er det:
Broccolien overhældes med kogende vand og skal ligge deri i 2 min. Overhældes derefter med koldt vand.
Mandlerne tør ristes på en pande og hakkes, når de er afkølet.
Den afdryppede og afkølede broccoli blandes med finthakket rødløg, ristede hakkede mandler og tranebær.
Salaten overhældes med dressingen.