Chia Kiks

print
MUMS hvor er de bare gode, og så er de glutenfrie. Sprøde, lette og meget vanedannende.
Opskriften her giver “dej” til 2 bageplader, og så bestemmer du jo selv, hvor store kiksene skal være – jeg får det til 24 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 dl chiafrø
  • 1/2 dl hørfrø
  • 2 dl koldt vand
  • 2 dl mandler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk salt
  • 1 æggehvide

Så let er det:

Lad chiafrø og hørfrø trække i vandet i 30 min. så der dannes “slimstoffer” (ud over at være sundt for tarm og fordøjelse, er slimen med til, at holde sammen på kiksemassen).
Mandlerne hakkes/blendes helt fint, så det næsten bliver mel konsistens.
Græskarkerner og solsikkefrø hakkes lidt varieret – delvist fint og groft.
Du skal bruge en foodprocessor eller stavhakker til ovenstående hakkearbejde.

Alle ingredienser røres godt sammen.
Rul massen ud mellem to stykker bagepapir.
Skær det forsigtigt i passende kikse stykker – evt. med pizzahjul.

FIF: læg noget antiskrid af en slags under bagepapiret – så er der mere styr på det. Træk derefter forsigtigt bagepapiret ned på bagepladen, som du holder ved kanten af køkkenbordet.

Kiksene bages i ca. 20 min. ved 175 grader i varmluftsovn, så du kan have begge pladerne inde på én gang. Måske vil det være en god ide, at skifte pladerne rundt halvvejs i bagetiden.
Kiksene skal have taget lidt farve og være sprøde.

Velbekomme:-)