Cremet tomatsuppe af ovnbagte tomater

print
Ovnbagte tomater får en fyldig og intens smag, og det er tydeligt at smage i denne suppe. Det er dog vigtigt, at det er nogle ordentlige solmodne tomater du bruger. Derfor er det en suppe der er bedst at lave om sommeren, hvor du kan få lækre danske smagsfulde tomater. Måske er du oven i købet så heldig, at du har nogle i drivhuset.

 

Til en portion til 4 personer skal du bruge:

  • 2 kg solmodne tomater. Hvis der ikke er god smag i de smag i de rå tomater bliver suppen ikke kraftig nok.
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1 spsk. farin, kokossukker eller mørk rørsukker
  • 2 rødløg
  • 5-7 fed hvidløg alt efter hvor store de er. Det lyder voldsomt, men meget af smagen mistes under bagningen
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • En dusk frisk timian hvor du piller de grove stilke fra eller 1 spsk tørret
  • Først tilsidst: 2 tsk. rød balsamicoeddike og evt. ekstra salt, peber og timian

 

Så let er det:

Tænd ovnen på 200 grader

Tomater og løg deles i kvarter og puttes i et  stort, dybt ovnfast fad. Olivenolie, sukker, salt og krydderier tilsættes og det hele vendes hurtigt rundt.

Tomatblandingen bages i ovnen i 45 min, og ser herefter ud ligesom på billedet.Blend nu suppen. Brug en rigtig blender og blend i nogle minutter til suppen er helt jævn og cremet. Med en stavblender har du svært ved at få samme konsistens, men den kan godt bruges i mangel af bedre.

Hæld suppen op i en gryde og tilsæt eddike og evt ekstra krydderier.

Super enkelt og SÅ lækkert. Spis noget groft brød, knækbrød eller stenalderbrød til.