Daddel-Tahin nam nam

print
Ja, hvad er nu det for noget. Vidste ikke lige hvad jeg skulle kalde denne forholdsvis for mig nyopdagede fristelse. Det er en opskrift fra min lokale iranske grønthandler.

Det er noget så simpelt som Tahin og daddel sirup som røres sammen i forholdet 3:1 ca. Jo mere daddel sirup, jo sødere bliver det, så det kan du lege lidt med det. Men hold nu alligevel lidt igen med den meget søde sirup!

Tahin er ristede og malede sesamfrø + lidt salt, og det fås på glas i mange supermarkeder og i din helsekostbutik. Det er supersundt og kan bruges til bagværk, dressinger, humus og meget andet godt. Du kan også spise det som det er på brød, kiks eller knækbrød. Personligt kan jeg bedst lide det, når det er blandet sammen med noget andet.

Dadler er sunde og meget søde og daddel sirup er helt utrolig sødt. Det er ikke noget man skal have alt for meget af, men sammen med tahin er det genialt. Den lidt tørre smag i tahin går rigtig godt med den kraftige sødme. Jeg har købt min daddel sirup hos en iransk grønthandler…ved faktisk ikke om de har det i supermarkedet.

Daddel-tahin nam nam er rigtig godt og sundt alternativ til andet sødt smørepålæg, men alligevel ikke noget du skal spise alt for meget af pga. det meget høje frugtsukker indhold i siruppen.