Fiskesuppe i en fart

print
Hvis en fiskesuppe skal laves rigtigt, er det en lang process, men man bliver så også belønnet med en rigtig kraftig og smagsfuld suppe. Det kan nedenstående opskrift ikke helt leve op til, men jeg synes alligevel, at det er en dejlig fyldig og mættende suppe, som bestemt kan bruges, hvis man har lyst til fiskesuppe og ikke lige har hele eftermiddagen til at lave mad.

Til en portion til 4 personer skal der bruges:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg i tynde ringe
  • 1 stor spsk. karry
  • 4 cm. meget finthakket ingefær
  • 2 fintsnittede porrer
  • 4 gulerødder i små tern
  • 1 liter grøntsagsbouillon (kan anbefale Morga’s boillon)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 fed meget finthakket hvidløg
  • 4-500 g laks
  • Saften af 1 citron
  • Hav- eller urtesalt og friskkværnet peber
  • En lille portion fuldkornsris

Så let er det:

Risene koges efter anvisningen på posen og stilles til side.
Løget steges gyldent i olivenolien ved moderat varme og karry tilsættes.
Gulerødder, porrer og ingefær tilsættes sammen med vand og bouillon og suppen småsimrer i 15 min.
Laksen skæres i mundrette stykker og tilsættes sammen med kokosmælk og hvidløg, og suppen simrer herefter videre i 4-5 min. Smages tilsidst til med citronsaft, salt og peber.
Kom lidt ris i bunden af hver skål/tallerken og hæld suppen over. Top evt. med lidt porre strimler og server rygende varm.