Fyldte peberfrugter – snack eller almindelige

print
Førhen når jeg lavede fyldte peberfrugter var det altid med fyld af hakket oksekød og måske lidt løg og krydderier. Og det er skam også rigtig fint og smager skønt. Men denne vegetariske udgave slår nu kødversionen med flere længder synes jeg.

Det kan dog godt være lidt besværligt at få fyldt snack peberne ordentlig, så de kan godt være lidt slatne at se på…men smagen fejler bestemt ikke noget. Hvis du bruger almindelige peberfrugter er det noget lettere.

Inspirationen til denne opskrift har jeg fået fra kostvejleder Trine Vesteraa, som deler hendes skønne opskrifter i badet Naturli.

Det skal du bruge til 4 fyldte snackpeber eller 2 almindelige:

  • 4 snackpeber eller 2 almindelige
  • 100 g kogt quinoa (brune ris, bulgur eller perle byg/rug/spelt kan også bruges)
  • 200 g champignon
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 30 g mandler
  • 30 g parmesanost
  • 10-15 friske blade basilikum
  • Smør eller kokosolie til at svitse grøntsagerne i.
  • Salt/peber

 

Så let er det:

Skær toppen af snack peberne eller halver de almindelige peberfrugter og fjern kerner og ribbe.

Blend mandler og parmesan helt fint i stavhakker eller lignende og stil til side.

Rengør champignonerne og hak dem helt fint i hånden eller i savhakker/foodprocessor. Svits dem i en gryde i smør/kokosolie indtil næsten al væden er fordampet. Imens hakkes løg, hvidløg og gulerod helt fint i foodprocessoren/hånden og svitses herefter sammen med champignonerne i yderligere et par minutter.

Sluk for varmen og bland nu kogt quinoa, mandelmel, parmesan og finthakket basilikum i. Smag til med salt og peber

Kom fyldet i peberfrugterne put dem i et ildfast fad. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Du kan også vælge at putte dem på grillen eller at lave en kombi, hvor de får 10-15 min i ovnen og så lige det sidste på grillen.