Glutenfri tærtebund

print
Denne tærtebund egner sig til alle former for tærtefyld (grøntsager, kød, fisk). Den er superlet at lave og har en skøn sødme fra de søde kartofler.

Til én tærteform skal du bruge:

  • 200 g sød kartoffel
  • 1 æg
  • Ca. 150 g boghvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. salt
  • olivenolie til at smøre tærteformen

Så let er det:
De søde kartofler skrælles, skæres i tykke skiver og dampes til de er møre (ca. 5 min, skal kun lige dækkes af vand). Moses herefter med en gaffel.
De øvrige ingredienser blandes i.
Dejen trykkes ud i en tærteform smurt med en lille smule olivenolie.
Forbages 10 min ved 180 grader, hvorefter tærtefyldet puttes på. Tærten kan nu bages færdig.