Glutenfrie chia knækbrød

print
Det gode ved at bage glutenfrit er, at man slipper for alt det ælten og så er der heller ingen melklister på fingrene. Nemt, hurtigt, sundt og velsmagende. Sæt i gang :-)

Det skal du bruge til 3 bageplader:

  • 1 dl fint valsede glutenfrie havregryn (eller de almindelige hvis du tåler gluten)
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 2 dl rismel
  • 1 dl hirsemel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl koldpresset jomfru olivenolie
  • 2 1/2 – 3 dl vand

Så nemt er det:

  • Alle ingredienserne røres godt sammen
  • Der er dej til 3 bageplader, som rulles ud mellem to stykker bagepapir. Skal rulles tyndt ud og forskæres med kniv eller pizza hjul i den knækbrøds størrelse som passer dig.
  • Bages ved 180 grader i varmluftsovn i 15 -20 min. Knækbrødene må ikke være bløde, når de tages ud af ovnen. Når det er varmluft, kan der godt være to plader inde på samme tid, men det kræver måske lige et par minutters længere bagetid
  •  Lad knækbrødene køle helt af på en bagerist, inden de puttes i en tætsluttelig beholder.