Grønkålssuppe med ovnbagt torsk, æg og drys

print
Denne lækre fyldige efterårs/vintersuppe, kan laves i en simpel udgave eller i en mere avanceret udgave, som er perfekt som gæstemad eller weekend hygge. Jeg prøver at få begge udgaver forklaret undervejs.

Til en portion til 3-4 personer skal du bruge:

Selve suppen:

  • 1 lille bagekartoffel
  • 150 g frisk grønkål med stilk (har ikke prøveet at lave suppen med frossen grønkål, men tror det vil fungere fint)
  • 1 mellemstort finthakket løg
  • 5 dl vand
  • 4 dl mælk eller sojamælk
  • lidt smør

Fyld:

  • 3-4 stk torskefilet (1 pr. person)
  • 3 -4 hårdkogte æg (1 pr person)

Drys:

  • 100 g kalkunbacon
  • 50 g helt finthakket grønkål
  • Lidt friskrevet peberrod

 

Så let er det:

Selve suppen:

Kartoffel og løg skæres i mindre stykker og sauteres i smørret. Derefter hældes vandet ved og koger indtil kartoffelstykkerne er møre.

Grønkålen hakkes fint og hældes i suppegryden sammen med mælken. Koger i 5 min.

Suppen blendes grundigt i et par minutter. Helst med en rigtig blender fremfor en stavblender, da den derved bliver mere glat. Hældes tilbage i gryden og smages til med salt, peber og lidt æbleeddike eller citron.

Drys:

Steg kalkunbacon sprødt, lad det køle af og hak det fint. Bland det med finthakket grønkål og revet peberrod efter behag.

Fyld:

Der er 2 muligheder med torsken:

  1. Torskefileterne steges mør i ovnen ved 170 grader i ca. 10 min.
  2. Torskefileterne skæres i mundrette stykker og koger med i suppen de sidste 5 min. inden servering

De hårdkogte æg deles i halve eller kvarte.

Servering:

Hvis du har valgt udgaven med den ovnbagte torskefilet, så lægges denne først i i dyb tallerken, hvorefter den varme suppe hældes over. Til slut pyntes med æg og drys.

Tip: Du kan sagtens spise suppen uden æg og drys, således at suppen bliver mere simpel og hurtig at lave. Du kan også vælge lave drys af finthakket peberfrugt og grønkål, hvis du ønsker en vegetar udgave.