Grøntsagsfladbrød – 2 udgaver

print
De er altså bare geniale disse grøntsagsfladbrød. Som mange andre af mine ynglings opskrifter er det Jane Faber, som er inspiratoren.

Nedenstående er der 2 forskellige udgaver af fladbrødene, som er supergode begge to. Og de kan bruges til alt hvad du ellers ville bruge brød/flutes/boller til:

  • Lav en burger som du plejer med oksekød eller kylllig og fyld den med f.eks. salat, peberfrugt, løg, tomat og pesto eller en god mayonnaise. Den eneste forskel er, at du bruger 2 grøntsagsfladbrød i stedet for den sædvanlige kedelige burgerbolle.
  • Lav dig en klapsammen med ost/ pålæg + salat og grønt
  • Spis det som tilbehør til din aftensmad i stedet for brød/flutes

Tro mig…Det er bare SÅ lækkert…. også selvom du er kræsen og ikke er grøntsags typen. Er afprøvet på både kræsne børn og voksne med stor succes.

Og så holder de sig fint i køleskabet i 3-4 dage. Egner sig super fint i madpakken.

UDGAVE 1:

Til ca. 8 stk skal du bruge:

  • 1/2 stort blomkålshoved (ca. 400 g.)
  • 1 gulerod
  • 1 lille bundt persille
  • 1 dl. hasselnødder eller solsikkefrø
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 2 æg
  • 60 g revet ost
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt

Så let er det:

Frem med foodprocessoren. Nødderne/solsikkekernerne males til mel.
Blomkål og gulerod tilsættes lidt ad gangen og blendes til en findelt masse. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele røres godt sammen. Hvis din foodprocessor ikke kan rumme det hele kan du putte det over i en skål efterhånden og røre det hele sammen her.

Den fedtede dej  formes til  ca. 8 små  og lidt tykke fladbrød som lægges på 2 bageplader med bagepapir.
Bages ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min. Skift pladerne rundt undervejs.

 

UDGAVE 2:

Til ca. 14 stk. skal du bruge:

  • 350 g blomkål
  • 350 g broccoli
  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 1 lille bundt persille
  • 3 æg
  • 120 g revet ost
  • 2 tsk. stødt eller knust spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk loppefrøskaller (HUSK)

Så let er det:

Frem med foodprocessoren. Mal først solsikkekernerne til groft mel. Herefter tilsættes (lidt ad gangen) blomkål, broccoli og persille og der blendes til det hele er blendet helt fint.

Det er en lidt stor portion, og min foodprocessor er ikke stor nok til at rumme det hele, så jeg læsser det over i en anen skål efterhånden, hvor jeg rører det hele sammen til sidst.

Tilsæt nu resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en klistret masse.Du former nu nogle små fedtede boller med hænderne, som sættes på 2 -3 bageplader med bagepapir. Pres herefter bollerne flade og runde. Brug evt bagsiden af en ske eller lign. for at glatte og forme.

Bages ved 180 grader i varmluftovn i 25-30 min. Skift pladerne rundt undervejs.

LOVE IT:-)