Hot kokos-chili suppe med laks

print
Har du ikke varmen i forvejen, så får du det, når du spiser denne lækre suppe.

Til 2-3 personer skal du bruge: 

  • 1/2 mild-medium stærk chili
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 stilk citrongræs
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 økologisk limefrugt
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1/2 – 1 tsk Sambal Oelek eller anden stærk chilisauce/chilipasta
  • 1 spsk farin
  • 1/2 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (ikke light!)
  • 150 g champignon
  • 300 g fersk laks
  • Evt. tilsættes salt og peber tilsidst

 

  • Tilbehør: Brune ris og evt.groft brød/stenalderbrød/ristet rugbrød

 

Så nemt er det:

  • Risene koges efter pakkens anvisning.
  • Løg, hvidløg, ingefær og chili hakkes ultra fint. Det samme gælder citrongræs, og her skal du huske at fjerne de de yderste 1-2 lag og kun hakke det inderste. Det hele sauteres herefter kort i kokosolien.
  • Skallen af limefrugten rives fint og saften presses. Tilsæt begge dele i gryden sammen med fiskesauce, gurkemeje, chilisauce og farin.
  • Tilsæt herefter bouillon og kokosmælk (hele dåsens indhold). Lad nu suppen koge op og lad den simre i 5 min.
  • Champignonerne renses og skæres i kvarter + laksen (uden skind) skæres i mundrette stykker. Begge dele tilsættes suppen og denne småkoger i ca. 10 min.
  • Smag suppen til og tilsæt evt. lidt salt og peber.
  • Og så er retten færdig. Fyld lidt brune ris i bunden af en suppeskål og fyld op med suppe. Server evt. med godt brød til, men det er egentlig ikke nødvendigt. Suppen er dejlig fyldig i sig selv