Humus

print
Humus smager skønt f.eks. som smørelse på en sandwich eller som dip til gnavegrønt. Det er Smækfyldt med gode vegetabilske proteiner og sunde fedtstoffer.

Til en pæn portion skal du bruge:

  • 3 dl udblødte og kogte kikærter
  • 3 fed hvidløg
  • Friskpresset saft og fintrevet skal af 1-2 citroner
  • 3 spsk. tamari/sojasauce
  • 5-6 spsk. olivenolie – måske mere
  • 1 1/2 spsk. tørristede sesamfrø
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 håndfuld hakket grønkål, persille eller koriander
  • friskkværnet peber

Så nemt er det:

Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand i køleskabet natten over. Koges 45-60 min. Afkøles. (Du kan evt. koge hele posen og putte resten i fryseren til næste gang du skal lave en ret med kikærter. Undgå derimod at købe kikærterne på dåse – de bliver meget bedre, når du tilbereder dem selv…og også billigere).
Alle ingredienserne blendes med stavblender. Tilsæt evt. mere olivenolie, hvis konsistensen er for fast.

Holdbar ca. 2 uger i køleskabet.