Karrysuppe med kylling

print
Lækker spicy og fyldig suppe med et strejf af Thailand.

Det skal du bruge til en portion til 3-4 personer:

  • 2 dl brune ris.
  • 1 stort løg
  • 1-2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk. finthakket ingefær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor spsk. mellemstærk karry – lidt mindre hvis det er stærk karry
  • 2  mellemstore gulerødder
  • 2 mellemstore kartofler
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Lidt citronsaft
  • Evt lidt hakket persille som drys på toppen

Fyld til suppen

  • 2 kyllingebryster skåret i små tern
  • 2 stængler bladselleri eller 1/2 peberfrugt snittet i tynde skiver
  • 2 gulerødder snittet i helt tynde skiver eller strimler
  • 1 porre snittet i tynde skiver

 

Så let er det:

Risene koges efter anvisningen på posen. Du kan sagtens koge dem dagen i forvejen, hvis du er lidt presset på tiden.
Løg, hvidløg og ingefær snittes fint og svitses kort i olivenolie og karry.                                       Gulerødder og kartofler skrælles, skæres i tern og vendes sammen med løg blandingen.   Hønsebouillon og kokosmælk tilsættes, og suppen skal nu småkoge under låg i 20-25 min.
Tilbered fyldet til suppen mens den koger.
Når suppen har kogt færdig, tages den af varmen og blendes med stavblender til den får en jævn konsistens.
Tilsæt fyldet og lad suppen koge i ca 8 min eller til kyllingestykkerne er færdig tilberedte.
Smag tilsidst suppen til med salt og peber samt lidt citronsaft (ca. 1 spsk.).

Servering
Put et par spsk. kogte brune ris i bunden af din suppeskål, hæld suppe hen over og top evt. med hakket persille.