Kikærtesalat med pesto

print
Kikærter er sunde og nærende og er en god vegetabilsk protein kilde.

Til en portion til 2 personer skal du bruge:

  • 150 g udblødte kikærter (stilles i blød i rigeligt med vand natten over)
  • 200 g persillerod eller knoldselleri skåret i små tern på størrelse med kikærterne
  • 100 g ruccola
  • Ca. 1 spsk citronsaft
  • Ca. 30 g parmesanost i flager (brug f.eks. en skrællekniv)

Pesto

  • 2-3 dl basilikumblade
  • 2-4 spsk. olivenolie
  • 25 g pinjekerner som kort ristes på en tør pande til de tager lidt farve – pas på de ikke brænder på…taler af bitter erfaring
  • salt og peber

Så let er det:

Kikærterne koges i grøntsagsbouillon efter anvisningen på posen. De små selleri tern koges med i de sidste 2 min. Afkøles.

Pesto ingredienserne blendes.

Kikærter, selleri og pesto blandes med citronsaft.
Lige inden servering vendes ruccola og parmesanflager i.

Server evt. med et stykke groft brød eller en skive stenalderbrød