Langtidsbagte tykke havregryns knækbrød

print
Inspirationen til disse knækbrød kommer fra ernæringsterapeut Michelle Kristensen som lavede dem i Go’ morgen Danmark. Hvis du tænder på de nemme løsninger, så er det her lige noget for dig. Ufattelig simple at lave og fyldt med alt hvad hjertet begærer af fibre og sunde  vegetabilske proteiner og fedtstoffer. Og så smager de helt vildt godt og er lidt anderledes end de sædvanlige knækbrød ved at være mere tykke og vamsede…men stadig super sprøde.

Til én bageplade skal du bruge:

  • 4 dl blandede solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø og græskarkerner. Du bestemmer selv blandingsforholdet.
  • 1/2 dl chiafrø (hjælper “dejen” med at klistre sammen…og så er de super næringsrige – ren superfood)
  • 4 dl havregryn (lavt gluten indhold men vælg de glutenfrie hvis du vil have en 100% glutenfri udgave)
  • 6 dl koldt vandt
  • 2 tsk salt
  • Evt en lille spsk honning for en smule sødme

 

Så nemt er det:

Alle ingredienserne blandes og overhældes med vandet. Rør lidt rundt så du sikrer dig at det hele er blandet godt sammen.

Fordel den tykke havregrøds lignende masse på en bageplade beklædt med bagepapir.

Du kan vælge at forskære dem med kniv eller pizzahjul i den størrelse du ønsker, eller du kan brække dem i mere tilfældige stykker, når de kommer ud af ovnen.

Bages i varmluftsovn ved 120 grader i 4-5 timer.

Obs: Vigtigt at knækbrødene er helt sprøde når du tager dem ud af ovnen.

Sæt i gang – det kan kun gå for langsomt:-)