Lille kompakt Nøddebrød

print
Mangler du inspiration til en lille snack til madpakken, inden eller efter din træning eller bare som en del af dit mellem måltid, så er det her lille nøddebrød bare helt fantastisk.

Skær det som små nøddebarer og spis dem som de er eller måske med lidt smør, peanutbutter eller et par skiver banan.

 

Til et lille brød skal du bruge:

  • 3/4 dl mandler blendet til mel. Det skulle gerne give ca. 1 dl mandelmel
  • 1 dl cashewnødder, som hakkes groft
  • 1 dl pekannødder, som hakkes groft (kan erstattes af hasselnødder eller valnødder)
  • 1 dl kokosmel
  • 1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 100 g peanutbutter naturel – altså ikke med tilsat sukker.
  • 2 æggehvider (hjælper med at få massen til at hænge sammen)
  • 1 spsk honning eller sirup

 

Så let er det:

Opvarm ovnen til 160 grader

Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål og herefter peanutbutter, sirup/honning og æggehvider.

Det er en fedtet omgang!

Beklæd en lille brødform med bagepapir og pres nøddemassen deri. Jeg har ikke en form der er så lille så den bliver fyldt helt ud, men det går fint selvom formen kun er halv fyldt – det flyder ikke ud.

Bages i den 160 grader varme ovn i ca. 25 min eller til brødet er gylden i kanterne.

Afkøles på bagerist og opbevares herefter i køleskab eller et andet sted, hvor der er køligt.

Jeg skærer barerne efterhånden som jeg spiser dem, men du kan også vælge at skære hele brødet til barer med det samme.