Milles glutenfrie boller

print
Dejligt at have en datter, som ikke er bange for at eksperimentere lidt i køkkenet med udgangspunkt i det, der nu lige er til stede i spisekammeret. Seneste eksperiment resulterede i disse lækre glutenfrie boller

Til ca. 10 boller skal du bruge:

  • 1/2 liter vand
  • 15 g loppefrøskaller (f.eks. HUSK)
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 100 g finvalsede glutenfrie havregryn (eller almindelige, hvis det ikke er nødvendigt for dig, at bollerne skal være glutenfrie)
  • 50 g boghvedeflager
  • 35 g græskarkerner
  • 25 g chiafrø
  • 2 spsk tørrede brændenælde
  • 2 tsk salt

Så let er det:

Rør vand og loppefrøskaller sammen og lad det stå i 15 min så det bliver lidt geléagtig. Resten af ingredienserne tilsættes, og hele molevitten røres godt sammen.

Fugt dine hænder og form bollerne.

Bages ved 190 grader i varmluftsovn i 30-35 min. Ovnen skal være helt varm, når du sætter bollerne ind.