Nøddepostej

print
Mums altså.

Hvis du kender nogen der ikke mener, at man kan spise et aftensmåltid uden kød og at vegetarkost er noget for kaniner (du kender typen 🙂 ), så prøv at servere denne nøddepostej. Så lækker og fyldig, at man overhovedet ikke savner kødet.

Server med grønt tilbehør af en slags f.eks. dampede broccoli buketter, porrer eller  forårsløg eller måske en grøn salat.

Det skal du bruge til en stor portion til 4-6 personer:

  • 4-500 g selleri
  • 200 g champignon
  • 1 squash
  • 200 g almindelige løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-5 dl kogte brune eller røde ris
  • 2-3 sammenpiskede æg
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl hasselnødder (groft- eller finthakkede efter smag og behag)
  • 3 tsk. tørret timian
  • 3 tsk. knust eller stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Olivenolie til svitsning af grøntsager
  • Sesamfrø til formen

Så nemt er det:

Risene koges efter anvisningen på posen.                                                          Alle grøntsagerne hakkes groft til fint i foodprocessor, hvorefter de svitses i god sjat olivenolie.
Grøntsagsbouillon hældes ved og blandingen simrer i ca 5 min.
Tilsæt herefter de kogte ris, hakkede nødder, sammenpiskede æg og krydderier og bland det hele godt sammen.
Postej massen hældes i en smurt form raspet med sesamfrø.
Bages ved ca. 200 grader i ca 45 min. eller til overfladen er gylden.

Enjoy 🙂