Paleo Bananbrød

print
Kender du det….den der trang til sødt, der bare nogen gange kan være svær at tackle – specielt om eftermiddagen, når du kommer hjem fra arbejde og BARE har lyst til noget sødt. I stedet for at gå i kagedåsen eller slikskålen får du her et noget sundere alternativ, som jeg personligt er ret vild med. Opskriften har jeg fra en veninde, som serverede bananbrødet til en brunch. Hvis du er til det søde og kan lide smagen af banan, så vil du ELSKE dette brød.

Det skal du bruge til et lille brød:

  • 200 g mandler malet til mel i stavhakker eller foodprocessor (hasselnødder eller halvt af hver fungerer også rigtig fint)
  • 50 g grofthakkede valnødder, pekannødder eller hasselnødder (du kan også vælge at hakke dem helt fint sammen med mandlerne)
  • 3 modne moste bananer
  • 3 æg
  • 4 spsk. kokosolie (kan være en god ide lige at smelte det for at få det fordelt bedre i dejen)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • En lille rugbrøds-/sandkageformform foret med bagepapir . Den skal ikke være for bred, for så bliver det et meget fladt brød. Hvis formen er for lang, kan du evt. lige folde noget bagepapir i enden, så den bliver kortet lidt.

 

Så let er det:

Alle ingredienserne blandes sammen. Brug evt. røremaskine, men det er ikke nødvendigt.

Brødformen fores med bagepapir, og dejen hældes heri

Bages ved 160 grader i traditionel ovn i 1 time. Tag derefter brødet ud af formen, sæt det på en rist og lad det stå i den slukkede ovn og “nyde” eftervarmen i 10-15 min.

Bananbrødet kan holde sig i 4-5 dage tæt sluttelig emballage. Kan også fryses, men kommer så til at smuldre lidt.