Proteinbar

print
Supersund og mættende proteinbar, som giver dig energi og optimal næring i form af både protein, kulhydrat og sunde fedtstoffer. Og så er den lynhurtig at lave.
Ideel til vandreturen, efter træning eller som et mellemmåltid. Og så smager den fantastisk.

Det skal du bruge til ca. 20 proteinbar

  • 250 g. tørrede dadler (f.eks soltørrede dadler fra Urtekram)
  • 100 g mandler (eller 50 g mandler og 50 g cashewnødder)
  • 40 g proteinpulver (hamp-, ris- eller valleprotein)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Ca. 2 spsk. vand

Så let er det:

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og “blend” til massen er jævn og ensartet.
Hvis du ikke har en foodprocessor, kan en stavhakker også gøre det. Beholderen er bare ikke så stor, så du bliver måske nød til at gøre det lidt af gangen.

Start med at hakke mandler/nødder helt fint.
Tilsæt derefter krydderier, kokosmel og proteinpulver og bland så dadler (lidt ad gangen), peanutbutter og kokosolie i.

Kom massen i en lille frostpose og tryk den til en flad firkant, som passer til en boks/beholder på ca. 15 × 20 cm.
Der bliver ca. 20 proteinbar ud af denne portion. Du kan vælge at skære dem ud efterhånden, som du spiser dem (du kipper bare hul i frostposen), eller du kan skære dem alle sammen ud, når massen efter et par timer i køleskabet er mere fast.
Skal opbevares i køleskab og kan holde sig i mindst 10 dage.