Proteinkugler med lakrids og kokos

print
Hvis den lille sult med trang til sødt melder sig, så snup en proteinkugle, som er et sundt, mættende og mindst ligeså velsmagende alternativt til en kage eller en chokoladebar.

Det skal du bruge til ca. 20 lækre kugler:

  • 15 friske, bløde dadler
  • 50 g tørrede tranebær
  • 1 dl mandler eller hasselnødder
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. lakridspulver – jeg foretrækker engelsk lakridspulver fremfor lakridsrodspulver, da det smager mere af lakrids.
  • 1 dl kokosmel
  • 40 g hamp proteinpulver (fås i helsekosten)
  • ekstra kokosmel og lakridspulver til rulning

 

Så nemt er det:

  • Brug en foodprocessor eller stavhakker (altså en stavblender, hvor du hakker/blender ingredienserne i beholderen).
  • Start med at blende mandlerne/nødderne, og tilsæt derefter resten lidt efter lidt. Du skal ikke lige putte alle dadlerne i på én gang – det kan godt give lidt udfordringer for maskineriet.
  • Når det hele er blendet til en fast klæbrig masse, former du små kugler og triller i kokosmel.
  • Kuglerne opbevares i køleskabet og holder sig lækre i en lille uges tid.