Rå marineret rodfrugtsalat

print
SÅ lækkert og superlet at lave. Kan også anbefales som gæstemad, da det udover at smage fantastisk også præsenterer sig rigtig flot.

Til en portion til 3-4 personer (som tilbehør) skal du bruge:

500 g blandede rodfrugter – f.eks. persillerod, rødbede og gulerod

  • 2 pærer – gerne søde
  • 3 stk forårsløg
  • 1  mellemstort rødløg
  • En håndfuld tørrede tranebær

Dressing:

  • 3/4 dl hyldebærsaft (koncentrat)
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/4 dl hvid balsamico eddike eller hvidvinseddike
  • Salt og peber

 

Så let er det:
Rodfrugterne skrælles og rives i tynde strimler med en skrællekniv. Pærerne skrælles og skæres i skiver. Forårsløgene skæres i tynde strimler. Rødløget skrælles og skæres i tynde ringe som deles på midten. Put det hele i en skål sammen med tranebærerne.

Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over salaten. Bland det hele godt sammen og lad trække i køleskabet 1/2 – 1 time inden servering.