Rawfood daddelkage

print
Super nem, lækker og anderledes kage i raw version.

Du skal bruge:

  • 6 dl valnødder eller pekannødder
  • 6 dl bløde dadler befriet for sten
  • 1/2 -1 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • Saft af 1 appelsin
  • fintrevet skal af 1/2 – 1 citron
  • 100 g mørk 70% chokolade
  • lidt ekstra nødder til pynt

Så nemt er det:

Nødderne blendes fint eller mellemfint i foodprocessor, alt efter hvor crunchy du ønsker kagen.
Vaniljepulver blandes i nøddemelet.
Tilsæt derefter dadler, citronskal og appelsinsaft og blend det hele til en jævn klistret masse.
For en mellemstor tærteform med bagepapir og tryk kagemassen ud heri.
Smelt chokoladen og fordel det som glasur ud over kagen.
Pynt evt med ekstra hele nødder.
Kagen stilles i fryseren i en frostpose eller overdækket med film. Her skal den stå i mindst 7 timer.
Tages ud af fryseren og stilles i køleskabet et par timer inden servering.
Kan holde sig i køleskabet op til en uge.

Fif: Du kan eksperimentere lidt med krydderier i kagen for at ændre på smagsoplevelsen. Supler eller erstat f.eks. vaniljepulver med lakridspulver, kanel, chili eller kardemomme. Det er kun fantasien, der sætter grænser:-)