Rosenkålssalat med spinat og ristede nødder

print
Rosenkål er ikke det jeg spiser mest af. Ikke fordi jeg ikke kan lide det, men fordi jeg bare ikke lige får det gjort. Det er på min to do liste i 2017 at finde flere opskrifter med rosenkål, og her er en af slagsen som jeg fik serveret hos en  veninde:

Det skal du bruge til en lille portion til 2 personer:

  • Ca 20 rosenkål
  • 50 g blandede mandler og cashewnødder
  • 100 g frisk spinat eller babyspinat
  • Lidt kokosolie til ristning af nødder og mandler
  • Skræl og saft fra 1/2 – 1 citron
  • En sjat god olivenolie
  • En smule havsalt eller urtesalt

 

Så let er det:

Pluk bladene af rosenkålene. Det tager altså lige lidt tid. Du kan ikke bruge hele rosenkålen – den inderste den kan du ikke plukke. Rosenkål bladene skylles og puttes derefter i kogende letsaltet vand i 1 minut. Afkøl.

Rist nødder og mandler i kokosolie og hak dem groft.

Hak spinaten groft.

Lav en dressing af af citron saft og -skal, olivenolie og salt.

Bland det hele til en skøn salat.