Spicy julekugler som kan spises året rundt

print
Julesnolder smager jo dejligt, men det er ofte propfyldt med sukker, farvestoffer og andre kunstige ting.

Disse kugler har en snert af jul, men ikke mere, end at de sagtens kan spises året rundt. Ingefæren gør, at de får et spicy tvist, og for mig som elsker ingefær, er det jo bare et ekstra plus. Hvis du ikke deler min begejstring, kan du bare skære ned på mængden, hvilket i øvrigt også gælder de andre krydderier. Du kan krydre dem lige som du vil, og derved skabe din egen personlige favorit.

Til ca. 20 kugler skal du bruge:

  • 225 g bløde, klistrede dadler uden sten
  • 100 g usvovlede (mørke) tørrede abrikoser
  • 45 g mandler
  • 45 g valnødder
  • 40 g solsikkekerner
  • 50 g rosiner
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 3 tsk god mørk kakaopulver
  • Kokosmel til at rulle kuglerne i

 

Så let er det:

Du skal bruge en foodprocessor. Start med at blende mandler, nødder og solsikkekerner til groft mel.  tilsæt krydderierne og herefter dadler, abrikoser og rosiner lidt ad gangen. Blend til du får en ensartet klæbrig masse og form til kugler som du triller i kokosmel.

Opbevares i køleskab.

Du skal ikke bekymre dig om holdbarhed – de er spist længe inden de bliver for gamle:-)