Spinattærte med mandelbund

print
Lækker med lækker på :-)

Det skal du bruge til en tærte til 4 personer:

Tærtebund:

  • 3 dl. mandler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 40 g. blødt smør + smør til tærteformen
  • 1 æggehvide
  • 1/2 tsk salt

Mandler og solsikkekerner blendes til groft mel og blandes sammen med de andre ingredienser til en klisteret masse.

Pres dejen ud i en smurt tærteform på 25-28 cm i diameter og prik huller i dejen med en gaffel.

Forbages ved 180 grader i varmluftsovn i 10 min.

 

Tærtefyld:

  • 500 g helbladet frossen spinat (optøet +  presset fri for væske)
  • 2 løg
  • Olivenolie til blanchering
  • 200 g god cremet feta – gerne fårefeta
  • evt lidt (1/2 dl. ca) grøntsagsbouillon
  • 3 sammenpiskede æg
  • Revet muskatnød
  • Salt og peber

Løgene hakkes helt fint og blancheres i olivenolie. Spinaten tilsættes og vendes sammen med løgene. Fetaen hakkes fint og tilsættes spinat og løgblandingen. Hvis spinat-løg-fetamassen er meget tør, kan du tilsætte lidt bouillon.

De sammenpiskede æg tilsættes revet muskat + salt og peber og blandes nu sammen med spinatmassen.

Fordel spinatmassen på den forbagte tærtebund og bag yderligere 20-25 min ved 180 grader i varmluftsovn.

Server tærten med en blandet grøn salat. Et stykke laks som tilbehør er bestemt heller ikke værst.